Napjainkban a mezőgazdaság számít az egyik legveszélyesebb munkakörnek

2023. szeptember 10.Mezőgazdaság 655 szó3,3 perc olvasási idő
FőoldalNapjainkban a mezőgazdaság számít az egyik legveszélyesebb munkakörnek

Az erdőgazdaság és a mezőgazdaság bátran nevezhető az egyik legveszélyesebb munkaágazatnak, főleg akkor, ha külön Európát vesszük górcső alá.

Ezeken a területeken ugyanis, különböző járművekkel, munkagépekkel, sőt még állatállomány kezelésével kapcsolatos veszélyforrások is fennállhatnak. Ezek mellett a különböző vegyszerek, növényvédő szerek, a zajnak és a stressznek való kitettség is biztonsági és egészségügyi kockázatot jelent az itt dolgozók számára.

A földeken sosincs megállás, a mezőgazdaságban egész évben zajlik a munka

A mezőgazdasági munkálatok igazából az egész évben kitartanak, évszakoktól függetlenül. Ha vidéken tartózkodunk láthatjuk, hogy a mezőgazdasági gépek szinte megállás nélkül mennek a földeken, a mezőgazdaságban dolgozók élete azonban fenékig sem tejfel, főleg, ha arra gondolunk, hogy milyen komoly szabályokat kell betartaniuk annak érdekében, hogy semmilyen baleset ne érje őket munkavégzés során.

Mivel az agráriumban mindig van valami fontos teendő, elengedhetetlen a munka és tűzvédelem fontossága, illetve ezeknek szabályainak betartása. Nem egyszerű feladat azonban minden dolgozót koordinálni, és mire munkába állnak tisztába kell lenniük a munkavédelmi szabályokkal, a munkahelyi kockázatokkal, illetve a munkagépekkel kapcsolatos előírásokkal is.

Mire lehet jó az egészségbiztosítás?

A földműveléssel kapcsolatos feladatok elvégzése során nagyon gyakran az emberek teljesen egyedül vannak, így baj esetén sincs kire számítaniuk. Pedig egy baleset esetén egyáltalán nem mindegy az, hogy mennyi idő alatt kapunk szakszerű segítséget, és mikor tud minket ellátni egy orvos.

Jelenleg talán mindenki tisztában van azzal, hogy még egy nagyobb probléma esetén is alig lehet időpontot kérni egy-egy fontos vizsgálatra. A MediHelp egészségbiztosítás egy olyan szolgáltatás, amit napjainkban szerencsére már nem csak a tehetős emberek vehetnek igénybe. Ez egy olyan személyre szabott szolgáltatás, melybe különböző dolgok tartoznak, és ezeknek díját kell havi szinten kifizetni.

Azoknak az embereknek lehet érdemes egészségbiztosítást kötnie, aki veszélyes munkát végez, és baj esetén szeretne minél előbb minőségi ellátást kapni, ugyanis ezzel a megoldással nem kell az állami egészségügyre várni, ahol nagyon gyakran akár 3-6 hónapos várakozási idő is lehet az orvosoknál.

Persze jogosan merülhet fel bennünk a kérdés, hogy miért fizessünk pluszba, mikor alapból is fizetjük a társadalombiztosítást, de ettől próbáljunk meg most egy kicsit eltekinteni, hiszen azt kell most nézni, hogy a saját egészségünk foroghat kockán. Ha valakit akár munkavégzés során, akár otthon baleset ér, vagy rosszul lesz és mentőt kell kihívni hozzá, akkor az illetőt állami ellátó rendszerben el fogják látni.

Más kérdés azonban az, hogy egy nagyobb vizsgálatra mégis mennyi időt kell várni, illetve, hogy ha nem sürgős az eset „csak” nem érezzük jól magunkat, akkor mennyire rövid időn belül fogunk megfelelő ellátásban részesülni.

Jó hír azonban, hogy a magán egészségbiztosítás mindenre kiterjed, legyen szó járóbeteg ellátásról, szakorvosi vizsgálatokról, vagy éppen műtétekről.

További bejegyzések

A legjobb életkor az idegen nyelv tanulásához

2023. április 22.|

Amikor idegen nyelvek tanulásáról van szó, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a gyerekek a legfogékonyabbak, de ez nem biztos, hogy így is van. Sőt, a felnőttként történő nyelvtanulásnak további előnyei is vannak.

Weboldalak mezőgazdasági vállalkozásoknak

2023. április 19.|

Napjainkban, amikor a digitális technológia és az internet az életünk és munkánk szinte teljes egészében jelen van, még mindig sok olyan mezőgazdasági vállalkozás van, aminek nincs saját honlapja.

Go to Top