Kapcsolat az alvás és a jakuzzi használat között

2022. november 14.Természet 681 szó3,5 perc olvasási idő
FőoldalKapcsolat az alvás és a jakuzzi használat között

Ma egyre több ember panaszkodik a nehéz alvás és kevés pihenés miatt, ami nemcsak a hétköznapokat, hanem a hétvégéket is megnehezíti. Eleinte csak ritkán fogunk panaszkodni az alváshiány miatt, de később a teljesen besötétített szobában sem tudunk pihenni, és még a bárányok számolása sem segíthet.

A meleg víz és a buborékok nagyszerű lehetőséget nyújtanak, ha lefekvés előtt legalább egy órával élünk vele.

Ma ez az egyik legkellemesebb álmatlanság elleni szer, mivel hihetetlenül nyugtató hatású. A meleg víz segít kitágítani az ereket és megkönnyíti a vérkeringést, csökkenti az izomfájdalmat, mivel az ízületek ellazulnak tőle. Ilyenkor az anyagcsere-funkciók csökkennek, a forró víz stimulálja a bőrünket és izmainkat, gyengéden masszírozva azokat, miközben nyugtatja a szorongást, derül ki a drspa.hu írásából.

Egy forró fürdő segít elszakadni a külvilágtól, és egy pillanatra elfeledteti velünk a jelen és a holnap gondjait és aggodalmait. A forró fürdőből kilépve a testhőmérsékletünk lecsökken, így alvás közeli állapotba kerülünk.

Mit tegyünk, ha aludni szeretnénk?

Egy hosszú munkanap, a város stressze, a házimunka és a kötelezettségek után nehéz lehet megnyugtatni a testet és az elmét, hogy elaludjunk. Számos természetes alternatíva létezik az elalvás előtti pihenésre, például a jóga, a légzőgyakorlatok, a meditáció, valamint az alvást elősegítő gyógynövények, amiket nem csak gyógyteákban lehet fogyasztani, hanem a kádba is lehet tenni egy pihentető fürdőhöz.

Vannak egyéb apró trükkök is, amik segíteni szoktak a jobb alvásban. Jó példa erre a megfelelő sötétítés, az ideális hőmérséklet, és mindenekelőtt a telefon lenémítása. Ha a képernyőt nézzük, akkor a kék fény csak még jobban felébreszt minket, ami az alvás esélyét is eltörli. Éppen ezért elalvás előtt fél órával érdemes lemondanunk a telefonokról. Emellett ott vannak a gyógyteák is, amiket szintén sokan bevetnek, a hársfavirág, a kakukkfű, a zsálya és a citromfű infúziója különösen alkalmas erre. Egyszerűen tegyük őket forró vízbe a kedvenc bögrénkben, és fogyasszuk el, amikor lehűlt.

A legjobb otthoni megoldás a jakuzzi

Ezek a pezsgőfürdők az évek múlásával egyre kifinomultabb modellekké fejlődtek, de mindig megtartották azt az elképzelést, hogy a medencerészt nyomás alatt álló vízsugarakkal szerelik fel, amelyek masszírozzák a feszült, fájdalmas vagy fáradt területeket, például a nyakat vagy a nyakcsigolyákat.

Ha a víz már eleve a legkiválóbb relaxációs elem, akkor a nyomás alatt, a keringést aktiváló és a szöveteket tonizáló módon irányított víz nagyon kellemes módon oldja a felgyülemlett stresszt, és enyhíti a fáradtságot és az izmok túlterheltségét.

A saját jakuzzit ráadásul az év 365 napjában tudjuk használni, ami azt jelenti, hogy biztosan megoldjuk az alváshiányt. Ráadásul az egészben az a legjobb, hogy nem kell órákig ücsörögnünk a jakuzziban, hanem már fél óra relaxálás is meghozza az eredményét. A jakuzzi vize tehermentesíti a végtagokat, a pezsgés pedig még jobban ellazítja a testünket.

További bejegyzések

  • Kép: Seedplus Kft.

A talaj tápanyag-utánpótlása lesz a hosszú távú jóllétünk kulcsa

2022. december 8.|

A globális népességnövekedés következtében becslések szerint 2050-re akár 70 százalékkal is növelnünk kell az élelmiszertermelést. Ez azt jelenti, hogy a század első felében több élelmiszert fogunk termelni, mint az emberi civilizáció eddigi történelmében.

Go to Top